Escrits d'opinió recents sobre la universitat que volem

 • Més enllà dels vint-i-cinc (DdB, 26-03-03)
  Un Codi Ètic de la UIB que, més enllà de lleis i reglaments, reguli les relacions entre els membres de la comunitat universitària i, sobretot, sigui una mostra consensuada del nostre compromís amb la societat de les Illes Balears.

 • El manifest dels rectors (DdB, 12-02-03)
  L'educació, la cultura i el diàleg són les eines essencials per millorar el món, i les Universitats han de ser llocs privilegiats i emblemàtics per ensenyar, aprendre i desenvolupar aquestes eines.

 • Innovació i continuisme (DdB, 5-02-03)
  Tot acte creatiu, i aprendre és un acte creatiu, era per damunt de qualsevol altra cosa un acte de rebel·lia.

 • La UIB i el català (DdB, 8-01-03)
  El progrés és fruit de la recerca de solucions a problemes que, d'entrada, semblen no tenir-ne, per l'aparent incompatibilitat d'algunes de les hipòtesis o requeriments inicials.

 • Cipolla (DdB, 21-11-01)
  Ara més que mai els recursos més importants són les persones amb una formació bàsica escaient. A la societat de la informació i del coneixement el que de debò val és saber quelcom que sigui d'utilitat per a algú.

 • El que haurien de saber els mestres (DdB, 31-07-02)
  Hem d'encarar els problemes de l'educació des de la perspectiva de les necessitats dels alumnes, i de la de resoldre els problemes reals i desafiaments que té plantejats el sistema educatiu.

 • Ganduls, però honests (DdB, 12- 09-01)
  Aquestes xifres mostren també una preocupant manca d'autoestima per part dels alumnes, que a força de sentir-ho a dir, semblen haver-se convençut que, tanmateix, no s'ho paga fer l'esforç ja que, per més que ho intentessin, mai no podrien arribar a igualar les generacions anteriors.

 • La catedral i el basar (DdB, 22-05-02)
  La comunitat que impulsa l'anomenat programari o codi de fonts obertes, propugna l'aplicació al desenvolupament del programari dels mateixos principis que regulen el desenvolupament del coneixement científic.

 • La salut de tenir una carrera (DdB, 9-01-02)
  Un estudi realitzat per investigadors de la Universitat d'Arkansas ha permès identificar un nou factor de risc per a la salut humana. A la llarga llista d'aquests factors, com podrien ser el tabac, l'alcohol i els greixos, ara s'hi ha de començar a afegir també la manca d'estudis universitaris.
All rights unreserved 2003.