Llorenç Valverde (Felanitx, Mallorca, 1953).

Som catedràtic de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial a la Universitat de les Illes Balears.

Anteriorment vaig ocupar una càtedra de la mateixa àrea de coneixement a la Universitat Politècnica de Catalunya, on vaig tenir diverses funcions docents i d'investigació des de que el 1976 vaig obtenir la llicenciatura en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona.

L'any 1982 em vaig doctorar en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. La meva activitat d'investigació s'ha centrat en l'estudi de models matemàtics pel raonament aproximat i per analogia, especialment aquelles tècniques basades en la lògica difusa. He fet diverses estades de recerca a Universitats i centres d'Europa i dels Estats Units.

El 1985 em van atorgar el Premi Barcelona per a Estudis i Investigacions en Ciència Cognitiva i Lògica. Recentment he codirigit la tesi de B. Estrany sobre un sistema de control interactiu del cursor de l'ordinador mitjançant els corrents elèctrics associats al moviment dels ulls.

Som director del Departament de Matemàtiques i Informàtica de la UIB des del 1995. En tots aquests anys he participat, a més, en múltiples comissions relacionades amb la gestió de la UIB.

Som autor del llibre L'endoll foradati (màquines i humans) (Llibres del Segle, Girona, 1994). He estat el director de l'equip encarregat pel Consell de Mallorca d'elaborar el Pla Estratègic per la Incorporació de Mallorca a la Societat de la Informació i del Coneixement, 2001-2004, presentat l'octubre de 2001.

També he format part del comité d'experts que ha elaborat el Llibre Verd de la Societat del Coneixement per al Govern de les Illes Balears

Actualment, escric una columna setmanal sobre tecnologia i societat en el Diari de Balears i una secció fixa en el Butlletí de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial.

També he escrit diversos articles sobre les noves relacions entre tecnologia, cultura i ensenyament que han establert la digitalització i l'expansió d'Internet. Temes sobre els quals he impartit diversos cursos i conferències.

Cultura i canvi tecnològic és el títol del conjunt de reflexions sobre la meva visió de la Universitat que vaig escriure per a la lliçó inaugural del curs 1997-98 de la UIB i que, encara avui, resumeixen bastant bé quina és la meva opinió sobre l'esperit que ha de regir el funcionament d'una Universitat moderna.

Estic casat i tenim un fill, quan tenia 12 anys, ell i jo varem escriure junts un conte En Joanet de l'ordinador. Rondalla informàtica. (Edicions Cort, 1994)

<adalt>

All rights unreserved 2003.